Vetverbranding en spierontwikkeling

Posted by on december 8, 2015 in Crossfit, Kettlebell | Reacties staat uit voor Vetverbranding en spierontwikkeling

Vetverbranding en spierontwikkeling

Vetverbranding en spierontwikkeling met de kettlebell

Wie tegenwoordig wil trainen richt zich eigenlijk op twee verschillende aspecten. In eerste instantie is er natuurlijk vetverbranding. Om ons lichaam er zo optimaal mogelijk uit te laten zien is het belangrijk om het overtollige vet weg te werken. Dat is echter niet zo eenvoudig, want hoewel verschillende trainingsvormen beloven dat ze op een efficiënte wijze vet helpen verbranden is dat in de praktijk vaak minder het geval, in het bijzonder omdat ze gewoon niet intensief genoeg zijn of omdat ze niet correct worden uitgevoerd. Naast vetverbranding is het vooral voor mannen eveneens belangrijk om de spierontwikkeling te stimuleren. Het is namelijk veel eenvoudiger om vet weg te werken door het opbouwen van spiermassa dan deze er gewoon af te trainen met conditietraining. Richt jij je tijdens jouw training ook op deze aspecten en ben je op zoek naar een mogelijkheid om de vetverbranding en de spierontwikkeling efficiënter te laten verlopen? In dat geval is gebruikmaken van de kettlebell voor jou ongetwijfeld een absolute must en het kopen van een kettlebell een verstandige keuze!

Train verschillende spiergroepen tegelijk

Het mooie aan de kettlebell is dat het niet zomaar de focus legt op één bepaalde spiergroep. Hoewel het perfect mogelijk is om bijvoorbeeld intensiever de buikspieren of de armspieren te gaan trainen wordt het lichaam steevast voorzien van een complete workout. Omdat alle spieren tegelijkertijd aan het werk gezet worden vindt er een zeer efficiënte vetverbranding plaats. Dat is niet alleen goed voor de algemene conditie van het lichaam, daarnaast zet het de deur open voor een efficiënte spieropbouw die reeds na een korte periode zichtbaar zal zijn. Vergeet met andere woorden het kopen van een groot assortiment aan dure fitnesstoestellen die toch niet werken en kies voor de kettlebell. Dit handige hulpmiddel biedt je meteen de mogelijkheid om een groot aantal oefeningen uit te voeren waardoor je lichaam in geen tijd terug die vorm terugvindt waar je naar op zoek bent!

Spierontwikkeling met de kettlebell voor vrouwen

Niet alleen mannen, maar ook steeds meer vrouwen ontdekken de interessante voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van de kettlebell. Hoewel het één van de meest intensieve hulpmiddelen op de markt is voor het uitvoeren van een fysieke training is het wel zo dat de kettlebell in verschillende gewichten bestaat. Vrouwen die weliswaar een strak lichaam willen hebben, maar die niet zitten te wachten op een op en top gespierde uitstraling kunnen eveneens perfect gebruikmaken van deze vorm van trainen. Door de intensieve werking van de kettlebell wordt er voldoende vet verbrand terwijl het lagere gewicht er niet voor zorgt dat de spieren te zwaar belast worden. Op deze manier ontstaat voor vrouwen een slank figuur zonder dat ze bijvoorbeeld duidelijke buikspieren gaan vertonen. Indien men dat wel wenst is dat uiteraard wel gewoon mogelijk door toch te kiezen voor een iets zwaarder gewicht.

Positieve invloed op groeihormoon

Diverse onderzoeken die door de jaren heen zijn uitgevoerd hebben aan het licht gebracht dat de kettlebell een zeer gunstige invloed heeft op het zogenaamde groeihormoon. Door het stimuleren van dit hormoon wordt het op een efficiëntere wijze mogelijk om de groei van cellen van weefsels te bevorderen. Hierdoor wordt het lichaam aangespoord om energie te halen uit het verbranden van de vetreserves in het lichaam. Verder is reeds verschillende malen bewezen dat het groeihormoon ook een gunstige invloed heeft op het spierweefsel. Door het hormoon worden de spieren sterker en kunnen ze sneller recupereren wat de spieropbouw uiteraard alleen maar ten goede komt. Wie met andere woorden niet alleen op zoek is naar een mogelijkheid om een strak en slank, maar ook een gespierd lichaam te krijgen doet er goed aan om even kennis te maken met de uitgebreide mogelijkheden die de kettlebell met zich meebrengt.

 

Lees hier meer over vetverbranding, o.a. dat lokaal vet verbranden een fabel is.